διαφιμηση

hotel sintrivanis..... mantas..... ads..... ads..... ads..... ads

keimeno

Στείλτε στο skotinaola@gmail.com τα σχόλια σας … της φωτογραφίες σας… την άποψη σας … και ότι άλλο εσείς θέλετε να αναρτήσουμε…

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΣΚΟΤΙΝΑ: ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ !!!


Με μία <<βόλτα>> που έκανα στο Facebook<< ελλείψει δικαιολογίας για φυσική βόλτα >> είδα σε πολλά χωριά να εκτελούνται διάφορα έργα σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή.

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ;

Δεν λέω για μεγάλα έργα που είναι δύσκολο να γίνουν <<αλλά όχι απαραίτητα και απαγορευτικά εάν σχεδιαστούν έγκαιρα και προσεκτικά.>> αλλά για μικρής κλίμακας έργα κυρίως για αποκαταστάσεις, διορθώσεις και εξωραϊστικές επεμβάσεις.

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ;
Σας δίνω μερικά παραδείγματα:

ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ ΝΕΡΟ
Μόλις βρέξει λίγο παραπάνω το νερό γίνετε σοκολατούχο ρόφημα.
Θα μου πεις δεν χαίρεσαι; Επανέρχεται μετά από 1-2 μέρες και έτσι εκτιμάς τι πάει να πει καθαρό νερό. Προσέξατε καμιά φορά στην τηλεόραση, το βλέμμα του παιδιού στην Αφρική όταν η τουλούμπα βγάζει καθαρό νερό; Να μην νιώσουμε την ίδια ικανοποίηση και εμείς εδώ στο χωριό; .. Άσε που μπορείς να μαλώσεις και με τον παντοπώλη εάν το φτιάξεις. Τα εμφιαλωμένα νερά τι θα απογίνουν; Παίρνεις και κάτι άλλο …

ΒΛΑΒΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΡΟΥ







Έγινε αποκατάσταση βλάβης, σήμανση για αποφυγή ατυχήματος και όλα καλά. Αποκατάσταση του οδοστρώματος όμως ακόμη όχι.

Οι οδηγοί:
Σκέφτομαι μήπως σκόπιμα το αφήνουμε για να εξασκούνται οι οδηγοί συχωριανοί μας κάνοντας στενή διέλευση από δεξιά και αριστερά βελτιώνοντας έτσι της οδηγητικές τους ικανότητες;

Τα παιδιά: 
Αθλούνται πηδώντας πάνω από της κορδέλες και συχνά γύρω-γύρω όλοι, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε φόρμα ελλείψει άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων εδώ στο δικό μας χωριό.


ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 1




Απολαύστε 2 φωτογραφίες πότε λακκούβες και πότε μπάρες.
Διερχόμενος στην παραλία της Σκοτίνας από τον δρόμο με κατεύθυνση προς παραλία Παντελεήμονα στην στροφή του ξενοδοχείου Γερομίχαλος εκεί έχουμε από το καλοκαίρι αρκετές λακκούβες που θέλουν άμεση αποκατάσταση, διότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης στην στροφή από ελιγμούς αποφυγής της λακκούβας. Τα είπα καλά τελεία.

Κατά τα παραπάνω ίσως και εδώ δεν επεμβαίνουμε γιατί <<περιμένουμε>> να πέσει τάπητας σε όλο τον δρόμο που είναι σαφώς ποιο εύκολο έργο !!!!!! από το να σκεπάσουμε της λακκούβες (μπάρες όταν βρέχει ) και όλα καλά.

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ:

Μήπως όμως και εδώ οι λακκούβες είναι χρήσιμες και όχι επικίνδυνες για τους οδηγούς που μαθαίνουν να κάνουν <<σαλίγκαρο>> και ασφαλής ελιγμούς χωρίς να πληρώσουν κάποια σχολή οδηγών; Αλλά και για τα ζώα και τα πουλιά που σπάνε την δίψα τους κάπου κάπου;

ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 2


Εδώ οι λακκούβες είναι απέναντι από ΚΕΔΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ -ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Θα μου πείτε είσαι υπερβολικός εδώ. Εντάξει. Η αεροπορία περπατά; Φυσικά και όχι …. Πετάει…ε.. ναι … τι πειράζουν οι λακκούβες τότε;



ΕΔΩ ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ;


Δεν καταλαβαίνετε έτσι;
Αυτό κάποτε ήταν ο ναυαγοσωστικός πύργος που τώρα είναι τα ανάσκελα. Γιατί; Από απόγνωση. Εσύ τα ανάσκελα με ανοιχτά χέρια δεν πέφτεις και λες βοήθα θεέ μου !!!!

ΝΤΟΥΖ ΠΑΡΑΛΙΑ






Δεν γράφω τίποτα εδώ. Σύγχρονα και συντηρημένα πράγματα…
Περιμένουμε τους τουρίστες για χρήση. Και όπως λένε οι κινέζοι μια φωτογραφία χίλιες λέξεις.


ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. 






Εδώ έχουμε φωτιστικά <<μοντέρνα >> αφήνοντάς τα σπασμένα επίτηδες δίνοντας το δικό μας εικαστικό Σκοτινιώτικο στίγμα. Όχι παίζουμε.
Ένα τέτοιο σπασμένο φωτιστικό έμαθα ότι πουλήθηκε από μεγάλο οίκο του εξωτερικού σε δημοπρασία 3.000 $ Προτείνω να έρθουμε σε επαφή με τον οίκο !!! Ποτέ δεν ξέρεις !!!


ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΟΣΕ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ -ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ- ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ

Ορατότης μηδέν…… όχι, όχι από ομίχλη. Ψηλά χόρτα …. ε… και… ας κάνουμε τον κύκλο !!! να μην τρακάρουμε.


ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ





Χόρτα -Χόρτα -Χόρτα…… Τώρα κατάλαβα την χρησιμότητα της αποψίλωσης στον στρατό….


ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ Σε 10 περίπου μέρες θα πρέπει να μαζευτούν μερικές παραγωγές αλλά θα αρχίσουν και οι φυτείες καπνού. Οι δρόμοι είναι ΟΚ;;; για να πάνε οι άνθρωποι στην δουλειά τους; Χωρίς να χρειαστούν άμεσα συνεργείο για τα οχήματα τους;


ΒΑΨΙΜΑΤΑ
Λαδομπογιά, χρώμα πλαστικό, και ασβέστη έχουν τα τοπικά καταστήματα από ότι ρώτησα και έμαθα ….. Σίγουρα πράγματα.-



ΣΤΑΣΗ ΤΡΑΙΝΟΥ:
Ένα έγγραφο από την κοινότητα συνοδευμένο με υπογραφές κατοίκων με αποδέκτη τον αρμόδιο υπουργό και κοινοποίηση στου βουλευτές του νομού νομίζω θα ήταν ένα καλό βήμα.

Αυτά για την ώρα ……… συνεχίζεται !!!!!