διαφιμηση

hotel sintrivanis..... mantas..... ads..... ads..... ads..... ads

keimeno

Στείλτε στο skotinaola@gmail.com τα σχόλια σας … της φωτογραφίες σας… την άποψη σας … και ότι άλλο εσείς θέλετε να αναρτήσουμε…

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Κάστανα στιφάδο





Χειμωνιάτικο φαγητό, στιφάδο κάστανο! Υπέροχο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υλικά

600γρ. κάστανα ελαφρώς βρασμένα, αποφλοιωμένα

1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο

150ml ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης

¼ κουτ. γλυκού κανέλα

¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

150ml ροζέ ή λευκό κρασί

50ml μαύρο ρούμι

100ml χυμό πορτοκάλι

300γρ. χυμό ντομάτας

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι



Διαδικασία

Βήμα 1: Σοτάρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2: Σβήνετε με το κρασί και το μαύρο ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του καθώς και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.

Βήμα 3: Προσθέτετε τα κάστανα και όσο νερό χρειαστεί και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 10-15 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

olivemagazine.gr