Μπορεί να είναι νόστιμο και θρεπτικό ωστόσο η ενοχλητική του μυρωδιά όταν μαγειρεύεται είναι ένα θέμα. Πως λοιπόν μπορείτε να φάτε κουνουπίδι, χωρίς τη δυσάρεστη μυρωδιά να κατακλύζει την κουζίνα;
Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι
Βάλτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι λίγο ξύδι και βάλτε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας που το μαγειρεύετε.
Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
Μετά το πλύσιμο το κουνουπιδιού, μπορείτε να βράσετε μαζί με αυτό, ένα φύλλο δάφνης. Το φύλλο μπορεί να καλύψει τη μυρωδιά του κουνουπιδιού, ενώ το μαγειρεύετε, χωρίς να επηρεάσει πραγματικά τη γεύση του πιάτου. Απλά βγάλτε το φύλλο όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε το κουνουπίδι.
TipΜην χρησιμοποιείτε κατσαρόλα από αλουμίνιο ή σίδηρο κατά το μαγείρεμα του κουνουπιδιού. Οι ενώσεις θείου που περιέχονται στο κουνουπίδι θα αντιδράσουν και θα κάνουν τη μυρωδιά του πιο έντονη και το χρώμα του θα γίνει κίτρινο.
πηγη