διαφιμηση

hotel sintrivanis..... mantas..... ads..... ads..... ads..... ads

keimeno

Στείλτε στο skotinaola@gmail.com τα σχόλια σας … της φωτογραφίες σας… την άποψη σας … και ότι άλλο εσείς θέλετε να αναρτήσουμε…

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Οι γιορτές έφυγαν τα κιλά… έμειναν – Οι 7 πιο περίεργες δίαιτες για να τα χάσεις


Σχετική εικόνα


Οι γιορτές πέρασαν τα κιλά όμως σε πολλούς δυστυχώς… έμειναν! Μελομακάρονα, γαλοπούλες, γέμιση, κουραμπιέδες και άλλα… περιφερειακά ήταν σχεδόν στην ημερήσια διάταξη την εορταστική περίοδο.

Γράφει ο Δημήτρης Καπετανόπουλος

Αν λοιπόν τώρα τρέχεις να βρεις τρόπους να χάσεις τα περιττά κιλά των εορτών, το EThe Magazine του EleftherosTypos.gr έψαξε και βρήκε τις πιο… περίεργες, εναλλακτικές δίαιτες απ’ όλο τον κόσμο, έτσι ώστε ακόμα κι αν δεν τις ακολουθήσεις να πάρεις μια γεύση έστω του τι περνάνε άλλοι άνθρωποι για να αδυνατίσουν…

Φυσικά μια τέτοια έρευνα δε θα μπορούσε να μην έχει και τη συμβουλή μιας ειδικού πάνω στο θέμα, καθώς κάθε τι που αφορά την υγεία μας θέλει προσοχή, γι αυτό καi παρακάτω η διατροφολόγος Μαρία Ιωαννίδου θα μας ενημερώσει για τα όσα πρέπει να ξέρει κ καθένας που θέλει σαν «τρελός» να δει την ζυγαριά να κατεβαίνει.

Η δίαιτα της μπανάνας

Η συγκεκριμένη διατροφή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία και μάλιστα είχε θαυματουργά, όπως λέγετσαι, αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, το 2008 μία φαρμακοποιός αποφάσισε να βοηθήσει τον υπέρβαρο σύζυγό της και του πρότεινε ως πρωινό μία μπανάνα και ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Ο σύζυγος έχασε αρκετά κιλά ενώ η δίαιτα έγινε τόσο διάσημη που η Ιαπωνία αναγκάστηκε να αυξήσει την εισαγωγή μπανάνας. Αν αναρωτιέστε, το μεσημεριανό αλλά και το βραδινό περιλαμβάνει ό, τι τραβάει η όρεξή σας ενώ συνίσταται ο ύπνος πριν τα μεσάνυχτα!

Η δίαιτα του σάντουιτς

Η δίαιτα αυτή μας έρχεται από την Ισπανία, και κάθε γεύμα αντικαθίσταται με ένα σάντουιτς με μαύρο ψωμί και οτιδήποτε άλλο επιθυμούν όσοι την κάνουν. Εννοείται πάντα σε λογικά πλαίσια θερμίδων και ποσοτήτων.

Η δίαιτα των..σπηλαίων

Η συγκεκριμένη δίαιτα έγινε δημοφιλής το 1993 από μία ομάδα Σουηδών διατροφολόγων οι οποίοι μελέτησαν τις επιπτώσεις της μοντέρνας διατροφής στην υγεία. Η διατροφή των σπηλαίων δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία απομίμηση της διατροφής των ανθρώπων της παλαιολιθικής εποχής η οποία περιλαμβάνει άγρια φυτά και ζώα. Τα προιόντα που περιλαμβάνονται είναι απολύτως φυσικά ενώ απαγορεύονται διά ροπάλου τα συντηρητικά και τα επεξεργασμένα.

Η δίαιτα της μπύρας και του λουκάνικου

Καταναλώνοντας ως επί το πλείστον υψηλής ποιότητας λουκάνικα και μπύρα και με μέσο όρο περίπου 1.500 θερμίδες την ημέρα, η συγκεκριμένη δίαιτα είναι η αγαπημένη πολλών και.. μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί

Η επιτυχία της δίαιτας αυτής, έγκειται κυρίως στον παράγοντα ψυχολογία, αφού το να καταναλώνει κανείς λουκάνικο και μπύρα, προκειμένου να χάσει κιλά δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες.

Αν και έχει έλλειψη αρκετών θρεπτικών συστατικών, ιάπωνες επιστήμονες αποφαίνονται πως οι πρωτεΐνες δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού ενώ η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, διευκολύνοντας έτσι τον οργανισμό σας να κάψει πιο αποτελεσματικά τη ζάχαρη.

Αν βέβαια θεωρείτε, ότι πρόκειται για μια πανεύκολη δίαιτα, απλά αναλογιστείτε αν όντως μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά μόνο λουκάνικο και μπύρα.
Η δίαιτα των βακτηρίων

Πρόκειται για μία δίαιτα, που σίγουρα δεν περιορίζει τις θερμίδες. Αντίθετα, εάν την ακολουθήσετε μπορείτε να καταναλώνετε περισσότερα από τα είδη των τροφίμων, τα οποία «παχαίνουν» τους πληθυσμούς των υγιών βακτηρίων, που βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα.

Τουλάχιστον μισό φλιτζάνι τροφίμων, πλούσια σε προβιοτικά, όπως είναι το γιαούρτι ή το λάχανο τουρσί, σε καθημερινή βάση.

Η δίαιτα αυτή λειτουργεί ακριβώς, επειδή τα βακτήρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και την όρεξή.

Εξίσου σημαντικό βέβαια, είναι να ελαχιστοποιήσετε τα λιπαρά και ζαχαρούχα τρόφιμα και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, επειδή τα λεγόμενα κακά βακτήρια αναπτύσσονται ιδιαίτερα σε αυτές τις τροφές.

Η δίαιτα της λαχανόσουπας

Όσοι κατοικούν στην επαρχία, επιβιώνουν αιώνες τώρα με τη συγκεκριμένη δίαιτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντέξετε για μία εβδομάδα το συγκεκριμένο φαγητό.

Εκεί βρίσκεται και η «παγίδα» της συγκεκριμένης δίαιτας: πρωινό, λαχανόσουπα, μεσημεριανό, λαχανόσουπα και βραδινό φυσικά λαχανόσουπα. Όσοι την έχουν ακολουθήσει πάντως, αναφέρουν, ότι έχουν χάσει περίπου 10 κιλά με αυτόν τον συνδυασμό χαμηλών θερμίδων από τα πράσινα κρεμμύδια, τις πράσινες πιπεριές, τις ντομάτες, τα καρότα, τα μανιτάρια, το σέλινο και το μισό λάχανο.

Η κατανάλωση πολλών υγρών είναι ένα μυστικό της συγκεκριμένης δίαιτας. Εξάλλου, με λιγότερο χώρο στο στομάχι, καταναλώνετε λιγότερο φαγητό. Χαμηλή σε θερμίδες και σε περιεκτικότητα σε αλάτι, θα χάσετε βάρος γρήγορα, αλλά δεν θα στερήσετε από τον εαυτό σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ένα ακόμη μυστικό, είναι ότι εάν πίνετε 2 φλιτζάνια νερό πριν από τα γεύματα, θα χάσετε περίπου 5 κιλά επιπλέον.

Η δίαιτα του γλυκού

Η πιο… λαχταριστή δίαι=τα δε θα μπορούσε να λείπει από την έρευνά μας, αφού ο υπογράφων είναι λάτρης των γλυκών.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Tel Aviv, αποκάλυψε, ότι άτομα, που κατανάλωναν 1.600 θερμίδες την ημέρα, τρώγοντας υδατάνθρακες και πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, το οποίο περιελάμβανε και ένα επιδόρπιο, έχασαν την ίδια ποσότητα βάρους (κατά μέσο όρο 30 κιλά σε διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών), σε σχέση με άλλους, οι οποίοι ακολουθούσαν μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και χωρίς επιδόρπιο.

Επιπλέον, τα άτομα της ομάδας με το επιδόρπιο, που έτρωγαν 45 γραμμάρια πρωτεΐνης στο πρωινό, έχασαν άλλα 7 περίπου κιλά κατά τη διάρκεια των επόμενων 4 μηνών, ενώ η …στερημένη από υδατάνθρακες ομάδα, που έτρωγε 30 γραμμάρια πρωτεΐνης, ξαναπήρε περίπου 13 κιλά.

Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι τρώγοντας κάτι γλυκό το πρωί θα μπορούσε να περιορίσει τη λιγούρα αργότερα. Το κλειδί ωστόσο, στην επιτυχία αυτής της δίαιτας είναι η υψηλότερη δόση πρωτεΐνης, η οποία προσφέρεται σε όσους καταναλώνουν επιδόρπιο.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι καταναλώνοντας περισσότερες πρωτεΐνες στην αρχή της ημέρας, στην ουσία βοηθάτε τον οργανισμό σας να τρώει λιγότερες θερμίδες στο τέλος της ημέρας. Η συμβουλή πάντως είναι μία: για πρωινό τρώτε 45 γραμμάρια πρωτεΐνης με ένα μικρό γλυκό.

Για παράδειγμα, δύο αυγά μαγειρεμένα με όποιον τρόπο θέλετε, 6 κουταλιές ελληνικό γιαούρτι ή τυρί cottage και ένα μικρό κομμάτι μήλο, cheesecake ή κέικ σοκολάτας ή ακόμα και μερικά μπισκότα. Μέχρι το τέλος της ημέρας δε θα έχετε όρεξη για καμία λιπαρή ή παχυντική τροφή.



Η συμβουλή της Ειδικού

Επειδή όπως είπαμε παραπάνω κάθε θέμα που αφορά τον οργανισμό και την υγεία μας θέλει προσοχή, και καλό θα είναι να μην τα κόβουμε απλά όλα.. μαχαίρι έτσι ελαφρά την καρδία, το EThe Magazine έθεσε μερικά ερωτήματα στην διατροφολόγο Μαρία Ιωαννίδου

1. Μπορούν όντως οι διάφορες εναλλακτικές δίαιτες να αποφέρουν αποτέλεσμα;

Εξαρτάται πως μετράμε το αποτέλεσμα. Αν το μετράμε μόνο με την απώλεια βάρους τότε η απάντηση είναι μάλλον ναι. Κάποιες από αυτές τις δίαιτες που κυκλοφορούν μπορούν να φέρουν απώλεια βάρους, κατά κανόνα λιγότερο από αυτό που ισχυρίζονται. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι κυκλοφορούν πολλές διαφορετικές δίαιτες. Δίαιτες που αποκλείουν κάθε πηγή υδατάνθρακα, ακόμα και φρούτα και λαχανικά, άλλες που επιτρέπεται ένα είδος τροφίμου κάθε μέρα ή έχουν μόνο φρούτα, χυμούς και λαχανικά. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων, μειώνουν την ποικιλία στις επιλογές και με αυτό τον τρόπο μειώνουν την συνολική κατανάλωση τροφίμων μέσα στην ημέρα.

Για να απαντήσουμε όμως πιο ολοκληρωμένα στην ερώτηση πρέπει να ορίσουμε ποιο πρέπει να είναι το αποτέλεσμα μιας διατροφής. Αρκεί τελικά να χαθούν κάποια κιλά ή πρέπει να ζητάμε περισσότερα από τη δίαιτα που θα επιλέξουμε να ακολουθήσουμε; Είναι δυνατό να βρούμε μια αντιπροσωπευτική για εμάς δίαιτα στο διαδίκτυο;

2. Τι θα πρέπει να προσέξει κάποιος που ξαφνικά τα κόβει όλα «μαχαίρι» ώστε να χάσει κιλά;

Το καλύτερο για την υγεία του είναι να μην επιλέξει αυτό το δρόμο. Και συνεχίζοντας τον προηγούμενο συλλογισμό, κριτήριο επιλογής μιας δίαιτας δεν πρέπει να είναι μόνο το πόσο γρήγορα θα χαθεί το βάρος αλλά η προαγωγή της υγείας, της ευεξίας που σαφώς σχετίζονται και με την επίτευξη υγιούς βάρους.

Όλες οι «γρήγορες» ή «εναλλακτικές» δίαιτες ή όπως θέλει ας τις ονομάσει κανείς, βάζουν τον οργανισμό σε συνθήκες μεγάλης ενεργειακής έλλειψης, δηλαδή σε κατάσταση στρες. Αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε μεγάλη μείωση της μυϊκής μάζας με ταυτόχρονη διατήρηση του λιπώδη ιστού, διαδικασία που έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις σε αυτό που λέμε μεταβολισμό και άρα στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να χάνουμε βάρος στην πορεία μιας δίαιτας.

Άλλη πλευρά είναι ότι με αυτές τις δίαιτες δεν καλύπτεται η ποικιλία και συχνά η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνονται από τις τροφές.

3. Είναι περισσότερος ο κόσμος που απευθύνεται σε διατροφολόγο την περίοδο μετά τις γιορτές;

Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, περισσότερος κόσμος μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θέλει να προσέξει τη διατροφή του και να χάσει τα κιλά των εορτών, όμως αυτό εκφράζεται μόνο ως ένα βαθμό με την αύξηση της προσέλευσης στα διαιτολογικά γραφεία. Η περίοδος που παρατηρείται αισθητή άνοδος είναι μετά τις γιορτές του Πάσχα, δηλαδή πριν το Καλοκαίρι. Ακριβώς αυτή η αναβολή στην προσπάθεια για απώλεια βάρους οδηγεί πολύ κόσμο αφενός να εξακολουθεί να παίρνει βάρος και μετά την περίοδο των γιορτών και αφετέρου να ψάχνει γρήγορες λύσεις πριν βγει στην παραλία.
Αυτό που συστήνουμε σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος είναι καταρχήν να το αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία.
Εαν δε έχουν την οικονομική δυνατότητα, το ιδανικό θα ήταν να ζητήσουν άμεσα και έγκαιρα τη βοήθεια ενός ειδικού διαιτολόγου ο οποίος μπορεί να τους παρέχει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, προσαρμοσμένο στις δικές τους καθημερινές ανάγκες που να δίνει μια απώλεια βάρους της τάξης 2 με 5 κιλά το μήνα.
Σκοπός πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που θα μπορέσει να γίνει τρόπος ζωής και το πιο σημαντικό να οδηγήσει στη διατήρηση του χαμένου βάρους.