Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.
Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.
Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Ιστορική στιγμή για τη μαχήτρια της πρώτης γραμμής
Η Σάντρα Λίντσεϊ, νοσοκόμα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Jewish Medical Center του Λονγκ Άιλαντ, ήταν η πρώτη που έλαβε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Με αυτόν τον τρόπο, η συγκεκριμένη γυναίκα που πέρασε τους τελευταίους 10 μήνες δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή, έγραψε ιστορία.
Αθήνα, Ελλάδα: Μια «τζούρα» ανάτασης στη... σκιά της πανδημίας
Η πρωτεύουσα φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της στην πλατεία Συντάγματος με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η διαδικασία συνοδεύτηκε από μια μικρή ταινία για τους «πραγματικούς ήρωες του Δήμου», ενώ το θέαμα στη Βουλή δημιούργησε ένα αίσθημα ανάτασης στον κόσμο (έστω και μικρό), απαραίτητο για την υπάρχουσα κατάσταση.
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Ακόμη πιο δύσκολη η κατάσταση για τους φτωχούς
«Μαύρα» ήταν τα νέα μέσα στην εβδομάδα αναφορικά με τον κορονοϊό στη γειτονική χώρα, την οποία η πανδημία σαρώνει. Μάλιστα, ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας -και στην Τουρκία είναι πολλοί. Η εικόνα με τον ξυπόλυτο πιτσιρικά στην Κωνσταντινούπολη είναι ενδεικτική.
Ρώμη, Ιταλία: Έρωτας στα χρόνια της υγειονομικής κρίσης
Ένα ζευγάρι υγειονομικών στο νοσοκομείο Tor Vergata της Ρώμης προλαβαίνει να δώσει ένα φιλί στα πεταχτά, πριν συνεχίσει τη δουλειά του, στο... πεδίο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από την πανδημία, με το δεύτερο κύμα να είναι ιδιαίτερα σφοδρό, κάτι που δυσχεραίνει το έργο όσον εργάζονται στον τομέα της Υγείας.
Λιέγη, Βέλγιο: Η αγωνιώδης προσπάθεια για να σωθεί μια ζωή
Τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλουν σε κάθε χώρα που ταλανίζει ο κορονοϊός οι γιατροί και οι νοσηλευτές περιγράφει με γλαφυρό τρόπο η εικόνα αυτή από νοσοκομείο της Λιέγης. Το Βέλγιο είναι και αυτό στην «κόκκινη ζώνη» των χωρών που έχει δημιουργήσει τεράστια ζητήματα η πανδημία και η «μάχη» για να σωθεί έστω και μια ζωή κρίνεται κομβικής σημασίας.
Παρίσι, Γαλλία: Εντατικοί οι έλεγχοι, μετά τη μη αποτελεσματική χαλάρωση
Απότομη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε στη Γαλλία με τη χαλάρωση των μέτρων εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού. Έτσι, οι Αρχές αυστηροποίησαν τους ελέγχους στους πολίτες, με στόχο να αποφευχθούν οι όποιες άσκοπες μετακινήσεις, οι οποίες στην πρωτεύουσα έχουν ως ώρα έναρξης τις 20:00.
Μαδρίτη, Ισπανία: Η «αρρώστια» για την ομάδα δεν κρύβεται
Ένας οπαδός της Ράγιο Βαγεκάνο παρακολουθεί από το μπαλκόνι του σπιτιού του τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας κόντρα στην Αλμπαθέτε, με την οποία τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ιδιαίτερη κόντρα. Ο κόσμος δεν μπορεί να πάει στα γήπεδα και έτσι όσοι είναι «άρρωστοι» με την ομάδα τους, βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις. Τουλάχιστον, όσοι έχουν αυτήν τη δυνατότητα...
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Ούτε το χιόνι δεν μπορούσε να φέρει μια... άσπρη μέρα
Χιονοπτώσεις ρεκόρ σημειώθηκαν στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, που προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα στους κατοίκους, εκτός από μια... λευκή ευφορία εν μέσω του «γκρίζου» της πανδημίας του κορονοϊού. Τα τροχαία που καταγράφηκαν ήταν πολλά, ένα αεροπλάνο ξέφυγε από τον διάδρομο, ενώ υπήρξαν και νεκροί.
Πιέδρα ντελ Αγκίλα, Αργεντινή: Η «μαγεία» που προσφέρει ένα σπάνιο φαινόμενο
Τουρίστες και επιστήμονες συγκεντρώθηκαν στην Πιέδρα ντελ Αγκίλα της Αργεντινής για να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη ηλίου της 14ης Δεκεμβρίου. Το φαινόμενο έκανε για δεύτερη φορά την εμφάνισή του στην περιοχή μέσα σε 18 μήνες, συγκεκριμένα σε μια ζώνη 90 χιλιομέτρων που εκτείνεται από τα νότια της Χιλής.
Λαχόρε, Πακιστάν: Τοπίο στην ομίχλη σε... ασιατική εκδοχή
Έντονα καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζουν και στο Πακιστάν, αλλά διαφορετικά σε σχέση με τα βορειοδυτικά των ΗΠΑ. Η φωτογραφία με την πυκνή ομίχλη στη Λαχόρε είναι ενδεικτική, με τους πολίτες να δυσκολεύονται μέχρι και στην καθημερινότητά τους. Την ατμόσφαιρα κάνει πιο βαριά η ατμοσφαιρική μόλυνση, ενώ και ο κορονοϊός δημιουργεί πιο σύνθετες συνθήκες.