διαφιμηση

hotel sintrivanis..... mantas..... ads..... ads..... ads..... ads

keimeno

Στείλτε στο skotinaola@gmail.com τα σχόλια σας … της φωτογραφίες σας… την άποψη σας … και ότι άλλο εσείς θέλετε να αναρτήσουμε…

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από τον φωτογραφικό φακό





Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.


Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Η απώλεια του «θεού» βύθισε μια χώρα στη θλίψη



Ο Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών, για να προκαλέσει σοκ και θλίψη στην υφήλιο. Ο Αργεντινός θρύλος έχασε τη μάχη, καθώς η καρδιά του τον πρόδωσε. Ο «θεός» του ποδοσφαίρου πέρασε ένα δύσκολο διάστημα με την υγεία του και αυτήν τη φορά δεν κατάφερε να βγει νικητής,



Η απώλειά του στοίχισε ιδιαίτερα στους συμπατριώτες του, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, κήρυξε τρεις ημέρες εθνικού πένθους προς τιμήν του «θεού». Ίσως η πιο χαρακτηριστική φωτογραφία που δείχνει τα συναισθήματα των Αργεντινών, να είναι αυτή δύο οπαδών με φανέλες τις Μπόκα Τζουνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, να πέφτει κλαίγοντας ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Άλλη μια απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο ενώνει ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τους ανθρώπους σε αυτόν τον πλανήτη.
Νάπολη, Ιταλία: Ο δικός τους Ντιέγκο θα παίζει πλέον μπάλα... στον ουρανό



Εάν υπάρχει ένα άλλο μέρος του πλανήτη στο οποίο λατρεύουν τον Μαραντόνα το ίδιο (αν όχι και περισσότερο) με την Αργεντινή, είναι η Νάπολη. Η ομάδα της ιταλικής πόλης γνώρισε τις πιο λαμπρές στιγμές της ιστορίας της με τον Ντιέγκο να ηγείται την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, ενός Κυπέλλου Ιταλίας και ενός Κυπέλλου UEFA.



Η απώλεια του δικού τους «θεού» ήταν μεγάλο πλήγμα για τους κατοίκους στην πρωτεύουσα της Καμπανίας, καθώς ο Αργεντινός ήταν αυτός που τους έδωσε ένα αίσθημα αισιοδοξίας και περηφάνειας, σε μια χώρα που το χάσμα νότου και βορρά -σε όλα τα επίπεδα- φάνταζε αγεφύρωτο. Παρά την καραντίνα, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το «Σαν Πάολο» και τίμησε με τον τρόπο του τη μνήμη του.
Αθήνα, Ελλάδα: Μια βόλτα με το κατοικίδιο για να «σπάσει» η μονοτονία



Γεγονός είναι η παράταση του lockdown στη χώρα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού. Κυβέρνηση και ειδικοί προσπαθούν να κερδίσουν περισσότερο χρόνο για να σχεδιάσουν τη μερική επιστροφή στην κανονικότητα τα φετινά Χριστούγεννα, ενώ ο κόσμος με μικρά... διαλείμματα προσπαθεί να «σπάσει» τη μονοτονία που προκαλεί η καραντίνα.
Βαρκελώνη, Καταλονία: Επιστροφή σε μια εικόνα που μοιάζει... ανάμνηση



Μια παρέα κάτω από τον σχεδόν πάντα ζεστό ήλιο της Βαρκελώνης απολαμβάνει κάποιες ξέγνοιαστες στιγμές, με την εικόνα να θυμίζει κάτι από... το παρελθόν. Η Καταλονία ήταν η πρώτη ισπανική περιφέρεια που έκλεισε εντελώς τα μπαρ και τα εστιατόρια εν μέσω του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, ωστόσο άνοιξαν ξανά μετά από 5 εβδομάδες, στο πλαίσιο μιας σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών.
Παρίσι, Γαλλία: Τα «σύννεφα» ενός νομοσχεδίου σκοτείνιασαν την πόλη του φωτός



Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε εν μέσω πανδημίας αμφιλεγόμενο άρθρο του νομοσχεδίου για την «καθολική ασφάλεια», μέσω του οποίου περιορίζεται η καταγραφή αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις πολιτών, δημοσιογραφικών ενώσεων και οργανώσεων για τα δικαιώματα, με τον Εμανουέλ Μακρόν να κατηγορείται πως έχει κάνει... στροφή που προσεγγίζει αυτήν της Μαρίν Λεπέν.
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Προσπάθεια να κρατήσουν ψηλά τη σημαία



Η προσπάθεια για να τεθεί πραγματική εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζεται, ωστόσο η κατάσταση παραμένει ρευστή. Μεγάλη ήταν η απώλεια για κάποιους Αρμένιους της περιοχής, οι οποίοι έκαψαν τα σπίτια τους για να μην περάσουν στα χέρια των στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν, αλλά στη συνέχεια έμαθαν ότι είχαν κάνει λάθος.
Γουεντσάνγκ, Κίνα: Μια ακόμη... σημαία πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης



Η Κίνα εκτόξευσε το ρομποτικό σκάφος «Chang'e 5», με στόχο να φέρει στη Γη ξανά σεληνιακά δείγματα έπειτα από πολλά χρόνια και να γίνει έτσι η τρίτη χώρα που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο μετά από ΕΣΣΔ (Ρωσία) και ΗΠΑ. Η κυβέρνηση της χώρας έδωσε μεγάλο βάρος σε αυτό το γεγονός, κάτι που φρόντισε να το αναδείξει αναλόγως.
Σεούλ, Νότια Κορέα: Ο κορονοϊός βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια τους



Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή (27/11) και αφορούσαν τα αποτελέσματα του προηγούμενου 24ώρου στη Νότια Κορέα, ξεπέρασε τα 500 για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες. Αυτό δείχνει ότι ξεφεύγει και η κατάσταση σε μια χώρα που είχε καταφέρει να ελέγξει αρκετά καλά την πανδημία το προηγούμενο διάστημα.
Πόλη της Γουατεμάλας, Γουατεμάλα: Το αίσθημα αδικίας φέρνει εκρηκτικές καταστάσεις



Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Γουατεμάλα, με τους πολίτες να αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία κατηγορείται για διαφθορά, την ώρα που για εκείνους η καθημερινότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Αστυνομία μπήκε μπροστά για να «κόψει» τις μαζικές διαδηλώσεις, ωστόσο τα πράγματα δεν μπορούσαν να μείνουν ήρεμα, ειδικά όταν ο κόσμος νιώθει πως τον πνίγει η αδικία.