διαφιμηση

hotel sintrivanis..... mantas..... ads..... ads..... ads..... ads

keimeno

Στείλτε στο skotinaola@gmail.com τα σχόλια σας … της φωτογραφίες σας… την άποψη σας … και ότι άλλο εσείς θέλετε να αναρτήσουμε…

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Την μετάταξη των Λιμενικών Τμημάτων Σκάλας και Πλαταμώνα σε Λιμεναρχείο Πιερίας - Εισηγήθηκε ο Φ.Μπαραλιάκος στον Υπ.Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκη



Την μετάταξη του ΚΛΘ/Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης και του Πλαταμώνα, σε Λιμεναρχείο Πιερίας αιτείται με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Στο κείμενο της επιστολής ο κ.Μπαραλιάκος επισημαίνει, αρχικά, την οργανική και λειτουργική υπαγωγή των Λιμενικών Τμημάτων Σκάλας Παραλίας και Πλαταμώνα στο Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και απαριθμεί τους 5 λιμένες του Νομού. Ακολούθως, υπογραμμίζει το μήκος των εβδομήντα (70) χιλιομέτρων της ακτογραμμής της Πιερίας και την υψηλή περιβαλλοντική υπεραξία τους.

Βασιζόμενος στα προαναφερθέντα δεδομένα αλλά και για την καλύτερη λειτουργία, εποπτεία, διαχείριση και προστασία αυτού του όγκου υποδομών και φυσικού περιβάλλοντος όσο και για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους απασχολούμενους με την αλιεία (επαγγελματίες και ερασιτέχνες), τους επισκέπτες και τους τουρίστες, εκτιμά πως είναι απαραίτητη η σύσταση Κεντρικού Λιμεναρχείου Πιερίας με έδρα την Παραλία Δήμου Κατερίνης.

Παράλληλα, σε άλλο σημείο του επιστολικού κειμένου του ο Βουλευτής Πιερίας δηλώνει πως η ανάπτυξη, ανάδειξη και αξιοποίηση των Λιμένων της Πιερίας αποτελεί την προμετωπίδα στην προσπάθεια για περιφερειακή ανάπτυξη, προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος και επιχειρηματικού κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα συνιστά πολλαπλασιαστή ισχύος για την λυσιτελέστερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού καθώς και του πρωτογενούς μας τομέα όσον αφορά την παράκτια αλιεία, αλλά και την μυδοκαλλιέργεια.

Επιπροσθέτως, καταγράφει πως η ίδρυση Κεντρικού Λιμεναρχείου στο νομό με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΛΘ/Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης και του Λιμενικού Τμήματος Πλαταμώνα συνιστά αίτημα το οποίο τυγχάνει σύσσωμης αποδοχής και στήριξης από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και από τους συναφείς επαγγελματικούς κλάδους.

Μάλιστα προς επίρρωση των ισχυρισμών του επισυνάπτει την απόφαση του ΔΣ του Δήμου Κατερίνης 258/2020, το οποίο μετά από εισήγηση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας, εκφράζει την σύμφωνη γνώμη για τη μετάταξη του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης και τη σύσταση Λιμεναρχείου Πιερίας ενώ αναμένονται και οι αντίστοιχες θετικές εισηγήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Δίου Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρου. Η βούληση του κ.Μπαραλιάκου για αναβάθμιση των Λιμενικών Αρχών στην Πιερία είναι δεδομένη και προς αυτή την κατεύθυνση δρομολογεί τις απαραίτητες διεργασίες για την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος για τον τόπο μας.