διαφιμηση

hotel sintrivanis..... mantas..... ads..... ads..... ads..... ads

keimeno

Στείλτε στο skotinaola@gmail.com τα σχόλια σας … της φωτογραφίες σας… την άποψη σας … και ότι άλλο εσείς θέλετε να αναρτήσουμε…

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Φώντας Μπαραλιάκος για την εκμετάλλευση καστανοτεμαχίων



Με νομοθετική ρύθμιση διευθετήθηκε ένα καίριο ζήτημα για το δικαίωμα δενδροκομικής εκμετάλλευσης καστανοτεμαχίων με μείωση του τιμήματος χρήσης στο 10% της αξίας της δασικής γης και καταβολή του σε 32 τριμηνιαίες δόσεις των 100 ευρώ κατ' ελάχιστο.

Ωστόσο, από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής αυτής της ρύθμισης παρατηρήθηκε το φαινόμενο από πολλούς καστανοπαραγωγούς της άρνησης των αρμόδιων διοικητικών αρχών να τροποποιήσουν την απόφαση για το τίμημα χρήσης των ήδη εγκεκριμένων καστανοτεμαχίων. Κατ' αυτόν τον τρόπο δεν υπάγονται στο νέο πεδίο εφαρμογής του 10% αλλά στο προϊσχύσαν του 50% ως τίμημα χρήσης επί της δασικής έκτασης.

Με επιστολή μου στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζήτησα να εκδοθεί άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιος προς τις αρμόδιες διοικητικές αρχές προκειμένου να κάνουν αποδεκτές τις αιτήσεις για μείωση στο 10% του τιμήματος χρήσης των ήδη εγκεκριμένων καστανοτεμαχίων ταυτόχρονα με τη ρύθμιση του ποσού στις προβλεπόμενες 32 δόσεις.