Υλικά
4 φιλέτα σολομού
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
4 φλ. τσαγιού μπρόκολο
Ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνας
Φρέσκο μαϊντανό, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί και μοιράστε ομοιόμορφα τη μαρινάδα.
Βήμα 4
Στο υπόλοιπο ταψί τοποθετήστε το μπρόκολο, ραντίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, σερβίρετε και γαρνίρετε με το μαϊντανό.